Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τ.Κ. Κρυονερίου.

Το μεσημέρι της αυτής ημέρας, θα αναχωρήσει για την πόλη των Αθηνών, ώστε να μετάσχει στις λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν της αγίας και ενδόξου οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 500 ετών από την γέννησή της. Οι λατρευτικές Συνάξεις θα πραγματοποιηθούν στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Συγκεκριμένα, το εσπέρας της Κυριακής 20 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., το ιερό σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, θα κομισθεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό της και στη συνέχεια, θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στις 9:00΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας  επί τη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον προειρημένο Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 5:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και της ιεράς Παρακλήσεως προς την Αγία Φιλοθέη. Στις 6:30΄μ.μ., το ιερό σκήνωμα της Οσιομάρτυρος θα αναχωρήσει για τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα προστείτης ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 10:30΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων
Επόμενο άρθρο Απαγόρευση αλιείας πέστροφας και κορέγονου στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας