Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022,θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τ.Κ. Λόφου Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Σπυρίδωνος και Ιωάννου Χρυσοστόμου Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ» στον ως άνω Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τ.Κ. Σκοπιάς Φαρσάλων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Αγίου Σπυρίδωνος.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Σπυρίδωνος και Ιωάννου Χρυσοστόμου Καρδίτσης.

***

Tο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοληψία την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 από ώρα 8:30΄π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της συλλήψεως της Αγίας Άννης, μητρός της Θεοτόκου