Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 5:30΄μ.μ., θα παραστεί στη μουσικοθεολογική εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Φαρσάλων «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός» και θα συμμετάσχουν οι: Χορωδία «Θεσσαλοί Μελωδοί», Χορωδία Ιεροψαλτών Καρδίτσας «Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης» και Χορωδία Ιεροψαλτών Φαρσάλων «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός»στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Τη θεολογική εμβάθυνση στις δεσποτικές εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου θα κάνει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Αναστασόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρσάλων.

Την Κυριακή προ της Χριστούς Γεννήσεως 18 Δεκεμβρίου, ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Μοδέστου αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Αύρας Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Θα προηγηθεί Ιερά Παράκληση (5:15΄μ.μ.).

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή προ της Χριστούς Γεννήσεως 18 Δεκεμβρίου,θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή προ της Χριστούς Γεννήσεως 18 Δεκεμβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων του ΑΣΚ με Ολυμπιακό και Προμηθέα Πάτρας
Επόμενο άρθρο Ο ενεργός ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία