Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, επ’ ευκαιρία της δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσεως θα τελέσει κατά τόπους τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Μητροπολιτικής του Περιφερείας.

Ως εκ τούτου,

την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαρσάλων και

την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το εσπέρας της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ιερά ακολουθία της Τριθέκτης (Κοντάκιο των Χριστουγέννων)στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Η ιερά ακολουθία της Τριθέκτης είναι ακολουθία του Βυζαντινού Κοσμικού Τυπικού που ψαλόταν στο Ναό της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως και θα είναι ευκαιρία για όλους μας να γνωρίσουμε την Ακολουθία αυτή και να προετοιμασθούμε πνευματικά για την έλευση της μεγάλης αυτής Εορτής της πίστεώς μας.

Κατά την Ακολουθία, τους ύμνους θα ψάλει η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

****

Εκ του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου από ώρα 10:00΄π.μ., θα δεχθεί στο Γραφείο του όλους εκείνους, οι οποίοι επιθυμούν να του ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Φίκι Φιρίκι και η αποστολή στην Αϊβασιλοχώρα
Επόμενο άρθρο Νέες δράσεις με κοινωνικό πρόσημο από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας