Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023,επί τη δεσποτική εορτή των αγίων Θεοφανείων του Σωτήρος Χριστού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα τελέσει την ιερά ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στις 12:00΄μ., θα μεταβεί στην αναρρυθμιστική λίμνη Καρδίτσης, προκειμένου να ευλογήσει τα ύδατα και να πραγματοποιήσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της Συνάξεως του τιμίου, ενδόξου, προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννουστον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τ.Κ. Φαναρίου.

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, Σύναξις του τιμίου, ενδόξου, προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τ.Κ. Βλασίου.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός  Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τ.Κ. Λαμπερού.

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Πέμπτη 5/1
Επόμενο άρθρο Στις 11.30 π.μ. η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στην Πλαζ Πεζούλας