Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Η αγία μας Εκκλησία, την 22αν μηνός Ιανουαρίου 2023, τιμά την ιερά μνήμη του αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Το πρόγραμμα των εφετινών ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

* Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ε.έ., το εσπέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

* Την επομένη ημέρα, Κυριακή 22 Ιανουαρίου ε.έ., ανήμερα της εορτής και ώρα 6:45΄π.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

* Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ» στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Θα προηγηθεί η ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του τοπικού μας Αγίου, οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω εκ Σκλαταίνης (5:30΄μ.μ.).

Ευχές επί τις ονομαστηρίοις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα δεχθεί μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά την διανομή του άρτου, την επομένη ημέρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διανομή του αντιδώρου, και μετά το πέρας του εσπερινού κηρύγματός του.

Οι Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία θα αναμεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως www.imthf.gr και από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό 92.5 FM

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά