Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 5:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της Απολύσεως, θα ευλογήσει και θα κόψει τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσης «Ιωάννης Κουκουζέλης».

Κατά την Ακολουθία, τους ύμνους θα ψάλει η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσης.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Μυρίνης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη Συνάξει των Αγίων τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ελλογιμώτατο κ. Νικόλαο Ξιώνη, Καθηγητή Δογματικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ο διάλογος Χριστιανισμού – Ελληνισμού κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα δεξιωθεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τους φροντιστές εκπαιδευτικούς, προκειμένου να τους τιμήσει και να τους ευχαριστήσει για το έργο, το οποίο επιτελούν, καθώς και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς μας για το έργο που επιτέλεσαν, για την μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, στο Πνευματικό Κέντρο κάτωθεν του ως άνω Ιερού Ναού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στις 11:00΄π.μ., θα ευλογήσει και θα κόψει τη βασιλόπιτα των κατηχητικών συναντήσεων του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Προηγούμενο άρθρο Μνημόσυνο στη μνήμη αποβιωσάντων δασκάλων
Επόμενο άρθρο Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας: Τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους