Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σάββατου 25 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα μετάσχει στην ακολουθία του πολυΑρχιερατικού Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Θεοκλήτου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, ώστε να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο για την ονοματική του εορτή.

Την Κυριακή (της Τυρινής) 26 Φεβρουαρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης, ώστε να ευχηθεί στον άγοντα τα ονομαστήριά του Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό (της συγχωρήσεως) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,το εσπέρας της Κυριακής (της Τυρινής) 26 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού (της συγχωρήσεως) στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή (της Τυρινής) 26 Φεβρουαρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, το εσπέρας της Κυριακής (της Τυρινής) 26 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού (της συγχωρήσεως) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

Προηγούμενο άρθρο Ενδιαφέρον σεμινάριο του ΟΕΕ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στα πλαίσια του έργου Δέλτα Καρδίτσας