Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Άνω Βασιλικών Φαρσάλων.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 8:30΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αλεξίου ανθρώπου του Θεού, θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Τ.Κ. Αγναντερού.

Κατά την περίοδο αυτή, βρίσκεται στο ως άνω χωρίου προς αγιασμό των πιστών απότμημα της τιμίας κάρας του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,  την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Καρποχωρίου.

***

Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρδίτσης, την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα υποδεχθεί την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας της «Πελεκητής», την οποία θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πελεκητής». Η ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον ως άνω Ιερό Ναό μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις αναβάθμισης υποδομών στη Δ.Ε. Ιθώμης
Επόμενο άρθρο Ορκίστηκαν 4 νέοι υπάλληλοι στο Δήμο λίμνης Πλαστήρα