Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) 26 Μαρτίου 2023, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων.

Προ της Απολύσεως, θα τελέσει το ετήσιο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού εφημερίου του Ιερού Ναού ιερέως Νικολάου Παπαρούνα.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει το εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κουκόσιας, το εσπέρας της Κυριακής 26 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

***

Ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντάς, το εσπέρας της Κυριακής 26 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) 26 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τιμώντας την  δεσποτικοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821, ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00΄μ., τα Κατηχητικά Σχολεία της πόλεώς μας θα πραγματοποιήσουν εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης, το οποίο βρίσκεται κάτωθεν αυτού.

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΚ: Με τη δύναμη της έδρας απέναντι στο Λαύριο!
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας