Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023 και ώρα 10:30΄μ.μ., θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, στις 11:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12:00΄, θα προεξάρχει της τελετής της Αναστάσεως και ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 17 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή των αγίων και ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο Τ.Κ. Κυψέλης.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου,εορτή των αγίων και ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλή-σιο του Ιερού Ναού επ’ ονόματι των αγίων τριών νεοφανών Μαρτύρων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινησίμου 17 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού επ’ ονόματι των αγίων τριών νεοφανών Μαρτύρων.

***

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης,το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και ώρα 11:00΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Μεσονυκτικού, στις 12:00΄, η τελετή της Αναστάσεως και ακολούθως, η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Προηγούμενο άρθρο Το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου