Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου της Διακαινησίμου 22 Απριλίου 2023 και ώρα 5:45΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, ώστε να ευχηθεί για την ονοματική τους εορτή τους Εφημερίους του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Κάια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Ασπρούδη.

Στις 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Την Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του αναστάντος Κυρίου υπό του αγίου αποστόλου Θωμά και της ιεράς μνήμης του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου) 23Απριλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Μητροπόλεως.

Ακολούθως, θα προστεί της Λιτανείας της ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου στο ως άνω χωρίο.

Στις 11:30΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας και του ιερού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Μαυρομματίου.

Εν συνεχεία, θα προστεί της Λιτανείας της εικόνος του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου μέχρι την κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Μαυρομματίου, όπου και θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση ενώπιον του έφιππου ανδριάντα του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του αναστάντος Κυρίου υπό του αγίου αποστόλου Θωμά και της ιεράς μνήμης του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου) 23Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 25 Απριλίου