Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023και ώρα 7:00΄μ.μ., θα παραστεί μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής αφιερωμένη στον μακαριστό Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Κατά την Εκδήλωση, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους αναφερόμενη στο Γέροντα, θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πέτρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους για τον Προηγούμενο της Μονής μακαριστό Γέροντα Γαβριήλκαι δύο βυζαντινές χορωδίες: α) του ΩΔΕΙΟΥ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και β) της ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα ερμηνεύσουν Ύμνους του μακαριστού ιερομονάχου Ιωάσαφ Διονυσιάτου.

Την Κυριακή (του Παραλύτου) 7 Μαΐου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, θα προεξάρχει της πολυΑρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας επ’ ευκαιρία της Συνάξεως Αυτών.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου, πανευφήμου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου θα χοροστατήσειστην ακολουθία του Εσπερινού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Ροπωτού.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργίαστον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τ.Κ. Πεδινού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή (του Παραλύτου) 7 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Ορκίστηκαν 11 υπάλληλοι για το Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι του Δήμου Μουζακίου