Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης  24 Μαΐου 2023 και ώρα 7:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Βλοχού.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου, ανήμερα της Δεσποτικής Εορτής,θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού Σταθμού Φαρσάλων.

****

Την Πέμπτη 25 Μαΐου, πανηγυρίζει το Καθολικό της ιεράς και σεβασμίας Μονής Παναγίας «Πελεκητής». Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Τετάρτης 24 Μαΐου και ώρα 6:00΄μ.μ., ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων, θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού. Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 8:00΄π.μ., ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία.

****

Το εσπέρας της Τετάρτης 24 Μαΐου και ώρα 8:00΄μ.μ., στο Ιερό Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρδίτσης (Κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής) θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού.

Στις 7:40΄μ.μ., θα προηγηθεί η Θ΄ Ώρα (εναρκτήριος ακολουθία του Πάσχα).

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Παλαμά και Προαστίου για το σχολικό έτος 2023-2024
Επόμενο άρθρο Η καρπόκαψα πλήττει την καρυδιά