Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπλίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου (αρχή Τριωδίου) 13 Φεβρουαρίου 2022, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Φύλλου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5.30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στο Ιερό Παρεκκλήσιο Οσιομάρτυρος Δαμιανού Τ.Κ. Αγίας Τριάδος.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου (αρχή Τριωδίου) 13 Φεβρουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου (αρχή Τριωδίου) 13 Φεβρουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου (αρχή Τριωδίου) 13 Φεβρουαρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

***

Την Δευτέρα 14η του μηνός Φεβρουαρίου η τοπική μας Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Δαμιανού του εκ Μυριχόβου (σημερινή ονομασία Αγία Τριάς). Ο Άγιος συγκαταλέγεται στη χορεία των Οκτώ Τοπικών μας Αγίων, φέρεται ως κτήτωρ της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πελεκητής» και έχει αφιερωθεί σε Αυτόν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός 92,50 της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Λόγω των καιρικών συνθηκών οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν του Αγίου δεν θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής», αλλά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ως εκ τούτου, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Στην ακολουθία του Εσπερινού θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής» ενώο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Θεσσαλία στην καρδιά μας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις