Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακος) 3 Απριλίου 2022, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Ανωγείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελέσει Επιμνημόσυνο Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Χρήστου Σάλτα, πρώτου θύματος των γεγονότων της Θεσσαλικής εξεγέρσεως των Κολίγων του 1910, ενώπιον της προτομής του, η οποία βρίσκεται στην Πλατεία του ως άνω χωρίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ».

Την Δευτέρα 4, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Απριλίου, θα βρίσκεται στην πόλη των Αθηνών, όπου θα μετάσχει στις εργασίες της Διαρκούς Ιερά Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακος) 3 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακος) 3 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργίαστον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής Δ΄ των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακος) 3 Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

***

Tο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοληψία την Τρίτη 5 Απριλίου2022 από ώρα 8:30΄π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Οι αιμοδότες των προηγουμένων Αιμοληψιών μπορούν να προσέλθουν ώστε να πραγματοποιήσουν εθελοντική αιμοδοσία αλλά και να παραλάβουν το ΔΕΛΤΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ.

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών εόρτασε και τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου