Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Orthodoxtv.gr, από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως www.imthf.gr και από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό «Ο Άγιος Δαμιανός» στη συχνότητα 92,5 FM.

Ακολούθως, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Καρδίτσης (μετόχιο Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Κορώνης), όπου θα τελέσει ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου.

Η ιερά Αγρυπνία από τον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Καρδίτσης θα αναμεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως www.imthf.gr,  από το κανάλι της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο YouTube και από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό «Ο Άγιος Δαμιανός» στη συχνότητα 92,5 FM.

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των εργασιών της πλήρους αποκαταστάσεως του κτηρίου(ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ) πλησίον του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης στον προαύλιο χώρο του προειρημένου Ιερού Ναού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα υποδεχθεί την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Σπηλαιωτίσσηςστη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Μπλατσούκα (ξενοδοχείον «Άρνη»).

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ιερά πομπή μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, όπου θα τελεσθεί Δέηση και η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Η σεβασμία ιερά εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης μέχρι το Σάββατο 16 Απριλίου.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από7:00΄π.μ. έως9:00΄μ.μ. και θα τελούνται η ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων και όλες οι διατεταγμένες ιερές Ακολουθίες.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,το Σάββατο 9 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 9 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Power & Gas Supply Forum