Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022 και ώρα 10:30΄μ.μ., θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, στις 11:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12:00΄, θα προεξάρχει τηςτελετής της Αναστάσεως και ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης και της εορτής του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 25 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Στις 11:00΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας και του ιερού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Μαυρομματίου.

Ακολούθως, θα προστεί της Λιτανείας της εικόνος του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου μέχρι την κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Μαυρομματίου, όπου και θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση ενώπιον του έφιππου ανδριάντα του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή των αγίων και ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο Τ.Κ. Κυψέλης.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 26 Απριλίου, εορτή των αγίων και ενδόξων νεοφανών τριών Μαρτύρων θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού επ’ ονόματι των Αγίων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Δευτέρα της Διακαινησίμου 25 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στονΙερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού επ’ ονόματι των αγίων τριών νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τρίτη της Διακαινησίμου 26 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Καρποχωρίου, καθότι στον Ιερό Ναό φυλάσσονται αποτμήματα των ιερών λειψάνων των αγίων και ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

***

Στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης,το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου και ώρα 11:00΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Μεσονυκτικού, στις 12:00΄, η τελετή της Αναστάσεως και ακολούθως, η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καρδίτσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Πασχαλινό μήνυμα του δημάρχου Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη