Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το μεσημέρι της Πέμπτης της Διακαινησίμου 28 Απριλίου 2022, θα αναχωρήσει για την πόλη της Βεροίας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, όπου το εσπέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα κομίσει την ιερά και χαριτόβρυτη κάρα του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου και θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνεία των εγκαινίων του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου, θα μετάσχει της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην προειρημένη Ιερά Μονή.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 30 Απριλίου και ώρα 11:50΄π.μ., θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα ο νεοϊερομάρτυς Σεραφείμ: Μία ηχηρά μαρτυρία αγιοσύνης στο Συνέδριο με αφορμή τα 200 έτη από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής πόλεως Ναούσης και το μαρτύριο των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού Ναούσης.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 28 Απριλίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Ερμητσίου.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 28 Απριλίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινούστον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Καλογριανών.

****

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 28 Απριλίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Ραχούλας.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Φαρσάλων.

****

Στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής» την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Ώρα ενάρξεως 8:00΄π.μ.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο 101 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα