Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή Στ΄  από του Πάσχα (του Τυφλού)  29  Μαΐου 2022, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Προ της Απολύσεως, θα ευλογήσει το προσφερόμενο κόλλυβο προς τιμήν της οσίας μητρός ημών Υπομονής και επί τη επετείω της αποφράδος ημέρας της υπό των Τούρκων γενομένης αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, θα τελέσει ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου και πάντων των συν αυτώ αναιρεθέντων πατέρων και αδελφών.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., κηρύσσοντας την έναρξη των επικειμένων Εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής για την εκατοστή επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή της Ιεράς μας Μητροπόλεως, θα κομίσει στην πόλη των Φαρσάλων, Πλατεία Δημαρχείου, απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, καθώς και τεμάχιο υποκαμίσου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και ξυλόγλυπτο Σταυρό, εργόχειρο του Αγίου.

Ακολούθως, θα προστεί της Λιτανεύσεως αυτών έως τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, όπου και θα χοροστατήσει στην Ιερά Παράκληση προς τους Αγίους.

Στις 8:30΄μ.μ., θα μεταβεί στην Πλατεία Μικρασιατών της πόλεως Φαρσάλων, όπου θα παρακολουθήσει την παρουσίαση μουσικοθεατρικού δρώμενου εκ των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών επαρχίας Φαρσάλων υπό τον τίτλο: «Η Σμύρνη όπως παλιά». Το εν λόγω δρώμενο θα δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ακμή και την αίγλη της Σμύρνης πριν την καταστροφή της.

Την Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την  Κυριακή Στ΄ από του Πάσχα (του Τυφλού) 29 Μαΐου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Ίδρυση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.