Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 8:30΄μ.μ., θα προεξάρχει της ιεράς Αγρυπνίας επί τη αποδόσει της εορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, τη συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» και τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Συμφώνως προς το Τυπικό, οι Ακολουθίες επί τη συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου «ΆξιονΕστίν» και τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού προψάλλονται, λόγω του Ψυχοσαββάτου.

****

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα κομίση στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων ιερά εικόνα του Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, πάνω στην οποία υπάρχει ενσωματωμένο τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου.

Ακολούθως, θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού επί τη αποδόσει της εορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού και τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του προειρημένου Ιερού Ναού, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 19 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα