Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Να σημειωθεί ότι έως και την Πέμπτη 7 Ιουνίου (7:00΄π.μ. – 9:00΄π.μ.) καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στο ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, του οποίου τον Εγκαινισμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος την 30 Ιουνίου 2022, καθότι το γεγονός των Εγκαινίων Ιερού Ναού είναι εορτή και πανήγυρις, η οποία έχει διάρκεια οκτώ ημερών. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του μωσαϊκού νόμου, οι μεγάλες ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν οκτώ ημέρες. Αυτή τη συνήθεια κληρονόμησε και η Εκκλησία μας στην λειτουργική της ζωή, ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία οικειοποιήσεως της Θείας Χάριτος δια της μετοχής τους στην Θεία Λειτουργία και κυρίως στο σώμα και στο αίμα του Κυρίου.

Το μεσημέρι της αυτής ημέρας, θα αναχωρήσει για την νήσο της Μυτιλήνης Επικεφαλής ομάδας προσκυνητών. Η εκ της Ιεράς μας Μητροπόλεως διοργανωθείσα προσκυνηματική εκδρομή θα διαρκέσει πέντε ημέρες 2 – 6 Ιουλίου.

****

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 3 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ακακίου Τ.Κ. Αγίου Ακακίου.

Ακολούθως, στον αύλειο χώρο του προειρημένου Ιερού Ναού θα τελέσει Δέηση υπέρ ανευρέσεως του αγνοουμένου, συνεπεία της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974,Συνταγματάρχου Γρηγορίου Ραχωβίτσα, επ΄ ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων της προτομής του.

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παρουσία του Υφ. Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιά τα αποκαλυπτήρια προτομής του αγνοούμενου επιλοχία Γρ. Ραχωβίτσα