Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Ρεντίνης επ’ ευκαιρία των 300 ετών από τον Εγκαινισμό του.

Ο ιερός ναός στην ορθόδοξο Εκκλησία ως χώρος λατρείας του αληθινού Θεού και συνάξεως επί τω αυτώ του λαού του Θεού συνιστά καθοριστικό σημείο της θείας παρουσίας. Η οικοδόμηση ενός ορθοδόξου ναού αποτελεί τη μετέπειτα συνέχιση των αρχικών μαρτυρίων ή αποστολείων, καθώς σήμερα, αν και δεν χτίζονται επάνω στους τάφους των αγίων μαρτύρων, καθιερώνονται με την κατάθεση αγίων λειψάνων στο θυσιαστήριό τους κατά τον μεγαλοπρεπή εγκαινιασμό τους. Η ανάμνησητων Εγκαινίων ενός ιερού ναού αποτελεί εορτή και πανήγυρη.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 8:30΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του αγιορείτου, θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Οσίου.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 10 Ιουλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος των Κατασκηνώσεων της «Χριστιανικής Αγωγής» στην Κερασιά.

****

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,την Κυριακή 10 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Kαρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων