Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Μ. Σάββατο 1 Μαΐου 2021και ώρα 8:00΄μ.μ., θα διανείμει το Άγιο Φως, το οποίο υπάρχει φυλασσόμενο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στις 8:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Παννυχίδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Στις 9:30΄μ.μ.,θα προεξάρχει της Τελετής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού,ώστε να δοθεί και η δυνατότητα στους εργαζομένους να μετέχουν σε αυτή.

Στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης και της εορτής του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 3 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Νεράιδας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή των αγίων και ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού.

Το εσπέρας της Τρίτης της Διακαινησίμου 4 Μαΐου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου πατριάρχουΑλεξανδρείας στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Κόρδας.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Μαυρομματίου, τόπο γεννήσεως του αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Στις 11:30΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας και του ιερού μνημοσύνουγια τις επετειακές εκδηλώσεις της συμπληρώσεως των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ακολούθως, θα προστεί της ιεράς Λιτανείας της εικόνος του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου μέχρι την κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Μαυρομματίου, όπου και θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση ενώπιον του έφιππου ανδριάντα του αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Δευτέρα της Διακαινησίμου 3 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Το εσπέρας της Τρίτης της Διακαινησίμου 4  Μαΐου και ώρα7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

Προηγούμενο άρθρο Για το άνοιγμα της εστίασης ετοιμάζονται οι επαγγελματίες της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 3 θετικά κρούσματα έδειξαν τα rapid tests στην Καρδίτσα