Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, θα βρίσκεται στην πόλη της Κορίνθου, όπου θα μετάσχει στη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Διονυσίου του αρεοπαγίτου, επισκόπου και πολιούχου Αθηνών για να ευχηθεί στον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα τελέσει Αρτοκλασία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Διονυσίου του αρεοπαγίτου, προστάτου του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βούναινα.

Προ της ενάρξεως της ιεράς Αγρυπνίας, θα υποδεχθεί απότμημα ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού από την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, το οποίο θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Παράλληλα, θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα.

Η ιερά Αγρυπνία θα αναμεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως και από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό στους 92.5FM.

Προηγούμενο άρθρο Σπεύδουν για τα αντιγριπικά εμβόλια οι Καρδιτσιώτες
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 2/10