Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Το Δείπνο της Ευχαριστίας της Μεγάλης Πέμπτης είναι ο πυρήνας όλων των ιεροτελεστιών της Εκκλησίας μας. Η τέλεσή του είναι αδιάκοπη και συνεχής από την σύστασή του μέχρι σήμερα. Μέσα σ’ αυτό ανανεώνεται το μυστήριο της σαρκώσεως του Ιησού Χριστού, από τη Βηθλεέμ μέχρι το όρος των Ελαιών, από τη Γέννηση μέχρι την Ανάληψη.

Η Ιερά Μητρόπολή μας μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό της ενδιαφέρον για την λειτουργική διαπαιδαγώγηση των πιστών μας προγραμματίζει, συν Θεώ, την τέλεση της αρχαιότερης και κατανυκτικότερης Θείας Λειτουργίας, γνωστής με το όνομα του Αγίου Ιακώβου του αδελφού του Κυρίου, την ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος μαζί με ιερείς μας θα τελέσουν την Θεία Λειτουργία της «κατ’ ανατολάς» αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκτός του ιερού Βήματος, εις το Σολέα κατέναντι του λαού.

Στις 7:00΄μ.μ. θα αρχίσει η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Κατ΄ αυτή την ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας, Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού.

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα αναμεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως και από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό.

Προηγούμενο άρθρο Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό
Επόμενο άρθρο Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας