Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Προ της Απολύσεως θα τελέσει ιερά μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών της μακαριστής Αφροδίτης Ζορμπά και του μακαριστού Ευαγγέλου Σακκά.

Παράλληλα, επ’ ευκαιρία της Συνάξεως των Αγίων Τριών Ιεραρχών(Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου), προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας θα τελέσειτην ακολουθία της Αρτοκλασίαςυπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων των Σχολείων μας. Γι’ αυτό, απευθυνόμενοι σε εσάς, το διδακτικό προσωπικό, αλλά και το μαθητικό σύνολο, σας προσκαλούμε να μετάσχετε τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στην ακολουθία της Αρτοκλασίας, ως ελάχιστη αντιπροσφορά σε όσα μας δίδαξαν και μας παρέδωσαν οι Άγιοι Τρείς Ιεράρχες. Στην συνέχεια, θα παρατεθεί ένα μικρό κέρασμα στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές – μαθήτριες στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Επίσης την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, και στα κέντρα των κατά τόπους Αρχιερατικών Περιφερειών επί τη Συνάξει των Αγίων Τριών Ιεραρχών (Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου), προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας θα τελεσθεί η Θεία λειτουργία και η ακολουθία της Αρτοκλασίας υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων των Σχολείων μας και προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές – μαθήτριες να μετάσχουν τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στην ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ως εκ τούτου, οι λατρευτικές Συνάξεις θα πραγματοποιηθούν:

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Αγναντερού στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αγναντερού,

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Ιτέας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ιτέας,

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Καλλιθήρου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλλιθήρου,

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Κέδρου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέδρου,

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Λεονταρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λεονταρίου,

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Μουζακίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου,

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Παλαμά στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά,

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Σοφάδων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων,

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Φαναρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μαγούλας και

για την Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας