Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 13 Μαρτίου 2022,θα μετάσχει της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Την Δευτέρα 14 έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου, θα μετάσχει των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 13 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη επετείω του Έπους των δυτικοθεσσαλών πεσόντων, που αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες μεραρχίες του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, στο Ύψωμα 731 της Κλεισούρας, στο Αλβανικό μέτωπο.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» αναφερόμενοςσυγκεκριμένα στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 13 Μαρτίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση των ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΑΣΥ τιμά τις γυναίκες αστυνομικούς
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων