Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:30΄μ.μ.,παραμονή της δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Ακολούθως και ώρα 11:15΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη εθνική επετείω της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στη συνέχεια και ώρα 12:00΄μ., θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού της αποδόσεως της δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ψάλει τους Γ΄ Χαιρετισμούς προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τ.Κ. Μασχολουρίου.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας «Κορώνης».

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα προβεί στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου και Αδελφού της Ιεράς Μονής π. Ιωσήφ.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως,το εσπέρας της Παρασκευής 25 Μαρτίου και ώρα 4:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της αποδόσεως της δεσποτικοθεομητορικήςεορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ψάλει τους Γ΄ Χαιρετισμούς προς την Κυρία Θεοτόκοστο ιδιωτικό Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Καναλίων στη θέση «αγίασμα».

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,το εσπέρας της Παρασκευής 25 Μαρτίου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της αποδόσεως της δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ψάλει τους Γ΄ Χαιρετισμούς προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων.

***

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης, την Παρασκευή 25 Μαρτίου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού της αποδόσεως της  δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ψαλούν οι Γ΄ Χαιρετισμοί προς την Κυρία Θεοτόκο.

***

Στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά», την Παρασκευή 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού της αποδόσεως της δεσποτικοθεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ψαλούνοι Γ΄ Χαιρετισμοί προς την Κυρία Θεοτόκο.

Προηγούμενο άρθρο 188 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Πέμπτη 24/3