Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη μας


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 21 Μαρτίου 2021, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα προστεί της λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου κατ’ Ανατολάς Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Προ της απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

Το πρωί της Δευτέρας 22 Μαρτίου, εορτή του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Βασιλείου πρεσβυτέρου της Αγκυρανών Εκκλησίας, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ρεντίνης.

Στην ως άνω Ιερά Μονή φυλάσσεται η τιμία κάρα του Αγίου.

Ώρα ενάρξεως της ακολουθίας του Όρθρου 7:30΄π.μ.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) 21 Μαρτίου 2021, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

***

Οι Ακολουθίεςκαι η Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης θα αναμεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως www.imthf.gr και από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό  «Ο Άγιος Δαμιανός» στη συχνότητα 92,5 FM.

Προηγούμενο άρθρο Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας
Επόμενο άρθρο Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών μαθητών της Α΄ Δημοτικού καθώς και των προνηπίων