Ειδήσεις

Εκκλησσιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού 12 Σεπτεμβρίου 2021, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει το Μυστήριο του Γάμου δύο νέων του Ιωάννου και της Ναυσικάς.

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου,θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 στις εξής σχολικές μονάδες:

8:30΄π.μ.     6οΔημοτικό Σχολείο Καρδίτσης

9:15΄π.μ.     Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσης

10:15΄π.μ.    Γενικό Λύκειο Παλαμά

11:30΄π.μ.    1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρσάλων

12:00΄μ.        ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα προστεί της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Στον ως άνω Ιερό Ναό φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρούθα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδες