Ειδήσεις

Εκπαίδευση μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων απέναντι στις φυσικές καταστροφές


Την Δευτέρα 4/10/21  και την Τρίτη 5/10/21 πραγματοποιήθηκε η 2η δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του προγράμματος: Inclusive Responsible Responsive Teachers European Training Course for school teachers (and students) on emergency management and first aid through civic engagementAcronym: “SOS SCHOOL Projec tnumber: 2019-1-EL01-KA201-062450, του οποίου τον συντονισμό έχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

H συνάντηση έλαβε χώρα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και η ατζέντα αφορούσε στην αποτίμηση των παραδοτέων του προγράμματος αλλά και το σχεδιασμό της πολλαπλασιαστικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στις 25 & 26 Οκτωβρίου 2021, καθώς το πρόγραμμα βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του.

Η θεματική του προγράμματος αφορά στην εκπαίδευση μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων απέναντι στις φυσικές καταστροφές και τις έκτακτες συνθήκες. Για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε, μεταξύ άλλων,  μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και μαθήτριες από 7 -18 ετών (πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, στη διακρατική συνάντηση παραβρέθηκε η κ. Καραγιάννη Γεωργία, Προϊσταμένη του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων και υπεύθυνη του προγράμματος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Διδάσκουμε με το παράδειγμα και τη στάση μας!
Επόμενο άρθρο Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρισμός-Αγροτουρισμός