Ειδήσεις

Εκπαιδευτικά μαθήματα για νέους ραδιοερασιτέχνες


Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων, για την εκπαίδευση όσων θέλουν να γίνουν ραδιοερασιτέχνες, να ασχοληθούν δηλαδή ερασιτεχνικά με τις ραδιοεπικοινωνίες και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη.

     Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 38200/1136/2011 – ΦΕΚ Β-1969/2-9-2011, «Υπηρεσία ερασιτέχνη» ή «υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη», είναι η Υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας που έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοήθειας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών που διεξάγεται από ερασιτέχνες, δηλαδή από πρόσωπα κατάλληλα εξουσιοδοτημένα που ασχολούνται με τη ραδιοηλεκτρική τεχνική αποκλειστικά για προσωπικό σκοπό και χωρίς οικονομικό όφελος.

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του ραδιοερασιτεχνισμού και να ασχοληθούν με τις ραδιοεπικοινωνίες, να επικοινωνήσουν μέσω των ραδιοκυμάτων με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, μπορούν να εγγραφούν στον σύλλογο. Να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση (η οποία εννοείται ότι παρέχεται δωρεάν για όλα τα μέλη) και εν συνεχεία να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη. Οι εξετάσεις διενεργούνται από τη  Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Καρδίτσας και αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, τον Ιούνιο του 2024.

Παράλληλα αν το επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας και να συμμετάσχουν στον Εθελοντισμό Πολιτικής Προστασίας, καθώς η Ραδιολέσχη Καρδίτσας είναι από το 2001 εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και πρόσφατα έχει επαναξιολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4662/2020.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Τρίτη ή Πέμπτη απόγευμα και η έναρξή τους θα γίνει την

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στις 9:00 το βράδυ.

Το γραφείο του συλλόγου βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το γήπεδο του Άρη Καρδίτσας, είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη μετά τις 8:30 το βράδυ, οπότε μπορούν να προσέρχονται όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τους σκοπούς και τις δράσεις του συλλόγου, ή να εγγραφούν στο σύλλογο και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά μαθήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι θίασοι που θα διαγωνιστούν στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Madame Web στο πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματοθέατρου Καρδίτσας