Ειδήσεις

Εκπαιδευτικές εκδρομές του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας


Την Τετάρτη 13-03-2024 το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησε για τους μαθητές/τριες την ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή. Συγκεκριμένα: Α) Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν την πόλη της Χαλκίδας. Εκεί ξεναγήθηκαν πρώτα στο κάστρο του Καράμπαμπα, στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης και τη γέφυρα του Ευρίπου και στο τέλος περιηγήθηκαν στην παραλία της Χαλκίδας και επισκέφτηκαν εξωτερικά το Κόκκινο Σπίτι.

Β) Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν την πόλη των Ιωαννίνων. Εκεί πρώτα επισκέφθηκαν το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη, στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο του Περάματος και τέλος περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων.

 Γ) Τέλος οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν την πόλη του Βόλου. Εκεί επισκέφθηκαν πρώτα το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, μετά το Εντομολογικό Μουσείο και στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Και οι τρεις εκπαιδευτικές εκδρομές είχαν σημαντικά ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά οφέλη για τους μαθητές, καθώς αυτοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μουσεία και χώρους ιδιαίτερης πολιτισμικής και περιβαλλοντικής σημασίας και να βρεθούν με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σε συνθήκες πιο χαλαρές, που ευνοούν τη δημιουργική κοινωνική αλληλεπίδραση και εκπαιδευτική επικοινωνία.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο πρόγραμμα Απόλλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Πάνω από 83 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την κρατική αρωγή