Ειδήσεις

Εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στη Θεσσαλονίκη


Η γνώση κατακτιέται με ποικίλους τρόπους, πολλοί από τους οποίους είναι βιωματικοί και ψυχαγωγικοί, και το σχολείο γίνεται πιο ελκυστικό για τα παιδιά, όταν συνδυάζει «το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Εφαρμόζοντας αυτή την αρχή, το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 εκπαιδευτική εκδρομή πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα της Α΄ και της Β΄ Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ρόπη Γεωργίας, Σιάκκα Νίκης, Μπαμπαράμου Χριστίνας, Παλάσκα Γεωργίας, Πέτκοβα Άνι και Κορομπίλια Κωνσταντίνας, επισκέφτηκαν αρχικά τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Βυζαντινής Ιστορίας και των Θρησκευτικών, περιηγήθηκαν στον ναό, παρατηρώντας λεπτομέρειες της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του και του γλυπτικού και ζωγραφικού του διακόσμου, που τον αναδεικνύουν ως έναν από τους σημαντικότερους ναούς της Ορθοδοξίας. Στη συνέχεια, μετά από μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη, επισκέφτηκαν το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, όπου, στο πλαίσιο των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών, παρακολούθησαν παράσταση στο Κοσμοθέατρο σχετικά με τους δεινόσαυρους και είχαν την ευκαιρία να κάνουν σημαντικές παρατηρήσεις για τη σημασία της επιστήμης της παλαιοντολογίας και την επίδραση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην εξέλιξη των ειδών.

Οι μαθητές απόλαυσαν την ημερήσια αυτή επίσκεψη και επέστρεψαν στην Καρδίτσα ευχαριστημένοι και πεπεισμένοι ότι η σχολική ζωή μπορεί να προσφέρει ποικιλία γνώσεων και εμπειριών μέσα και έξω από τη σχολική τάξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Επ. Οδό Μουζακίου – Ανθοχώριου – Κερασιάς – Λίμνης Ν. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου, για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα