Ειδήσεις

Έκτακτο ΣΟΠΠ στην Π.Ε. Καρδίτσας για τη διαχείριση της επερχόμενης κακοκαιρίας Διομήδης


Υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ)  της Π.Ε. Καρδίτσας εν όψει της κακοκαιρίας Διομήδης που αναμένεται να πλήξει από το  βράδυ  την περιοχή της Καρδίτσας και όλη τη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα πρόγνωση της ΕΜΥ, στη Θεσσαλία αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής, άνω των 100 χιλιοστών,  ενώ από Τετάρτη  προβλέπονται  πυκνές χιονοπτώσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας  έχει θέσει σε επιφυλακή το σύνολο του μηχανισμού της που εμπλέκεται στη διαχείριση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και βρίσκεται σε ετοιμότητα με 50 μηχανήματα   έργου στην Π.Ε. Καρδίτσας και ικανές προμήθειες άλατος. Σε ετοιμότητα καλούνται  να βρίσκονται και οι  Δήμοι,  στις περιοχές ευθύνης τους. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε το προειδοποιητικό μήνυμα 112 καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

«Η Θεσσαλία  και η Καρδίτσα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο  επίκεντρο  ενός επικίνδυνου καιρικού φαινομένου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.   «Βρισκόμαστε σε επιφυλακή και  στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά  τυχόν προβλήματα προκύψουν. Ευχαριστώ για την καλή συνεργασία  και  τον αυτοματισμό ενεργειών που έχουμε κατακτήσει στη διαχείριση επικίνδυνων φαινομένων. Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με θετικά αποτελέσματα και  χρειάζεται  και στην περίπτωση του Διομήδη, να είμαστε έτοιμοι  και σε  συνεχή επικοινωνία, για να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί» πρόσθεσε ο  Περιφερειάρχης.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ  Π.Ε. Καρδίτσας  που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης,  συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Κ.  Νούσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος  Δ. Αναγνωστόπουλος   οι δήμαρχοι  Παλαμά Γ.  Σακελλαρίου,  Λίμνης Πλαστήρα Π. Νάνος,  ο αντιδήμαρχος Λίμνης  Πλαστήρα Απ.  Θέος, ο αντιδήμαρχος Αργιθέας Ηλ.  Τσιατσιάνης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Δήμου Μουζακίου

Ηλ.  Τρυφέρης, ο Διοικητής ΠΥ νομού Καρδίτσας Γ. Νταουτάς, ο Διοικητής ΠΥ Καρδίτσας Κων. Τσιώλης, ο Διοικητής ΠΥ Παλαμά Βασ. Σίμος, ο Διοικητής ΠΥ Μουζακίου Στ.  Φούκας, ο  υποδιοικητής Α.Δ. Καρδίτσας Γ. Παπακώστας, από την Πολιτική Προστασία Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο Κων. Γαβριηλίδης,  από την Πολιτική Προστασία  Περιφέρειας Θεσσαλίας  ο Βασ. Καραλής, από τη ΔΕΔΔΗΕ ο  Σωτ. Σκρέτας, η  Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας Βασ. Πετσιά,  από τη Ραδιολέσχη Καρδίτσας ο Παν. Μανώλης  και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ο Παν.  Ανδριόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο Σε κατάσταση συναγερμού η Καρδίτσα – Φούσκωσαν τα ποτάμια
Επόμενο άρθρο Σε πλήρη επιχειρησιακή δράση ο Δήμος Σοφάδων