Ειδήσεις

Έκθεση γλυπτών σύγχρονης Τέχνης από φοιτητές στη Λίμνη Πλαστήρα


Με έκθεση γλυπτών Σύγχρονης Τέχνης ολοκληρώνεται η Α Θερινή Εικαστική Ακαδημία στη Λίμνη Πλαστήρα και το εκπαιδευτικό «Σχέδιο Ξανθίππη” που σχεδίασε η καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Κατερίνα Αθανασίου. Θέμα της η «Γλυπτική και αγροτικός-δημόσιος χώρος, η Τέχνη την εποχή του Ανθρωποκαίνου  –  Όταν ένας κορμός ξεριζώθηκε». Οι φοιτητές αξιοποίησαν κορμούς δέντρων που κατέστρεψε ο κυκλώνας «Ιανός» για να δημιουργήσουν τα έργα τους.

Με τη λήξη του προγράμματος η καλλιτεχνική ομάδα του «Σχεδίου Ξανθίππη» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών διαθέτει τα έργα το κοινό της Καρδίτσας, το οποίο προσκαλεί σε μια περιήγηση στα εικαστικά δημιουργήματα που έγιναν στο πλαίσιο της θερινής Ακαδημίας και θα μείνουν μόνιμα στη λίμνη Πλαστήρα.

Την Πέμπτη (22/7) και ώρα 17: 30 μ.μ. από την ταβέρνα «Τσουκαλά», ξεκινά μία διαδρομή που προτείνουν 2 καλλιτέχνιδες φοιτήτριες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Χριστιάνα Κρασιά και Μυρτώ Σταματοπούλου, οι οποίες προτείνουν μια «διαδραστική» βόλτα στο δάσος για δημιουργία ενός «εικαστικού περιβάλλοντος» μέσα στη Φύση, με την επιθυμία να συμμετέχει το κοινό.

Το Σάββατο (24/7) στις 18:00, οι φοιτητές μας καλούν να περιηγηθούμε παρέα στα υλοποιημένα έργα.  Η διαδρομή που θα διανύσουμε έχει ως σημείο εκκίνησης την βρύση με το κιόσκι στο υπο δημιουργία «Πάρκου Μανιταρόφιλων», μετά τα γήπεδα Κρυονερίου, στη θέση «Νεβρός» όπου έχουν τοποθετηθεί έργα των Σταύρου Πανέρα και Χριστίνας Χρυσάνθης Ζαχαράκη.  Επόμενος σταθμός η γέφυρα στον ποταμό Μέγα, Πεζούλας – Φυλακτής, όπου εκτίθεται έργο της Μαργαρίτας Ευθυμίας Γούκου. Έπειτα στην πλατεία της παιδικής χαράς στα Καλύβια Πεζούλας όπου έχει τοποθετηθεί έργο του Θάνου Δεσποτόπουλου και η διαδρομή ολοκληρώνεται στην πλαζ Πεζούλας, όπου είναι τα υδροποδήλατα Ταυρωπός με έργο της Ιωάννας και Πασχαλιάς Κερεφιάδου. Την Κυριακή (25/7) στις 11:00 π.μ. στον Βοτανικό Κήπο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της Α Θερινής Ακαδημίας με μικρή γιορτή, όπου ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, θα απονείμει σχετικά αναμνηστικά στους συντελεστές του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας του ΕΜΠ, το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα που σχεδίασε το πρόγραμμα Θερινών Ακαδημιών και Θερινών Σχολείων, διευρύνοντας τη λειτουργία των κατασκηνώσεων «Νεράϊδας» με άλλο πνεύμα και φιλοσοφία. Η Α Θερινή Ακαδημία είχε την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ.

 

Προηγούμενο άρθρο Δυο συλλήψεις για κλοπές από σούπερ μάρκετ της Καρδίτσας, των Τρικάλων και του Βόλου
Επόμενο άρθρο Πορτοκαλί συναγερμός για την Π.Ε. Καρδίτσας - Ανεβαίνει στο Επίπεδο 3