Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Απεργούμε μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!


Η απεργία στις 17/4 δίνει τη δυνατότητα να εκδηλωθεί μαζικά η αντίσταση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να ενωθούν όλες οι φωνές υπεράσπισης των δικαιωμάτων στην παιδεία, στην υγεία, στο εισόδημα, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη ζωή!

Αυτή η ανάγκη που αναδεικνύει η πραγματικότητα, είναι και το περιεχόμενο του απεργιακού καλέσματος για τους εκπαιδευτικούς. Να ενώσει ο κλάδος μας τη φωνή του με όλο το λαό. Όχι απλά σαν ένδειξη αλληλεγγύης αλλά γιατί είμαστε αντιμέτωποι με αντίστοιχα αντιδραστικά μέτρα. Το ίδιο κατάμαυρο νήμα συνδέει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με το νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το Εθνικό απολυτήριο που έρχεται, το νέο σύστημα μη διορισμών με γραπτό ΑΣΕΠ, την αξιολογική περικύκλωση κατηγοριοποίησης και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών. Και όλα τα προηγούμενα προστίθενται σε μια πιεστική και εξαντλητική σχολική καθημερινότητα, με τον μισθό να ξοδεύεται για τα απολύτως απαραίτητα ήδη από τις πρώτες μέρες του δεκαπενθήμερου. Με τον ορίζοντα να σκοτεινιάζει από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή, με τη χώρα μας να έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση των αμερικανονατοϊκών αφεντικών.

Παράλληλα η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ είναι στάση υπεράσπισης της ελευθερίας σκέψης και δράσης  κόντρα στις διώξεις, στις ΕΔΕ, στους εκφοβισμούς και τις απαγορεύσεις, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Προσπερνάμε τις  ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να μη συναντηθούν οι αγώνες και οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δίνοντας χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Κόρακας - Διήγημα Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα