Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Η οργή μας να βρει τον δρόμο της αλληλεγγύης και του αγώνα


Αγανάκτηση, οργή, θλίψη, πόνος, απελπισία… δεν μπορούν να χωρέσουν σε μια ανακοίνωση όλα όσα νιώθουμε μετά την καταστροφή. Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, πλημμυρίζει ο κάμπος και τα καμποχώρια. Όταν κάτι επαναλαμβάνεται, δεν έχουμε να κάνουμε με τον «κακό μας τον καιρό» ή με απλές αστοχίες, έχουμε να κάνουμε με έγκλημα.

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη και οδύνη των εκπαιδευτικών για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας των φονικών πλημμυρών και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς και τους οικείους τους. Δηλώνει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες και στους πλημμυροπαθείς του νομού μας.

Επιβάλεται άμεσα να εξασφαλιστεί περίθαλψη, σίτιση και διαμονή στους πληγέντες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη για τη μαχητική διεκδίκηση από την κυβέρνηση αποφασίζει:

  1. Την υλική ενίσχυση των πληγέντων -ιδιαίτερα των μαθητών μας– με είδη ρουχισμού, γραφική ύλη τσάντες κ.λπ. Για το σκοπό αυτό, θα καλέσει τις ΕΛΜΕ της χώρας να ενισχύσουν οικονομικά αυτή το εγχείρημα. Το ΔΣ θα αγοράσει τα υλικά και θα τα προωθήσει στοχευμένα στους πληγέντες, μέσω των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων. Ήδη η ΟΛΜΕ αποφάσισε να διαθέσει 1000€ γι αυτόν τον σκοπό. Ο λογαριασμός της Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. με την επωνυμία «ΕΝΩΣΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στην ALPHA BANK είναι ο παρακάτω: IBAN: GR1901403200320002002015290
  2. Τη συνεννόηση και συμπόρευση με σωματεία, συλλόγους και φορείς για τη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου, για να ακουστεί δυνατά και μαχητικά η οργή και οι διεκδικήσεις του λαού της περιοχής μας.
  3. Τον συντονισμό με τις άλλες τρεις ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας (Λάρισας-Μαγνησίας -Τρικάλων) για κοινές παρεμβάσεις και δράσεις που αφορούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Ενημερώνουμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει επισκέψεις μελών του ΔΣ στα σχολεία των περιοχών που έχουν πληγεί, ώστε να υπάρχει άμεση γνώση, τόσο της κατάστασης των κτιρίων και των υποδομών τους, όσο και της πραγματικότητας που βιώνουν οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων. Τονίζουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει τηλεκπαίδευση. Εκτός από υποκριτικό, θα είναι και εγκληματικό! Μέσα στην εβδομάδα το ΔΣ θα επανέλθει με αναλυτική τοποθέτηση.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, επιβάλλεται ο κλάδος να είναι δίπλα στους πληγέντες συναδέλφους μας, στους μαθητές μας, στους γονείς τους, δίπλα στο λαό μας. Ο εθελοντισμός αποτελεί θετικότατη πρακτική για να αντιμετωπιστούν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον κεντρικό σχεδιασμό, τις ευθύνες και τις ενέργειες της Πολιτείας.

Με αλληλεγγύη και αγώνα θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς την ανασφάλεια και τον φόβο, πότε της πυρκαγιάς και της πλημμύρας και πότε της φτώχειας.

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕ με μοναδικό θέμα τα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων
Επόμενο άρθρο Χιλιάδες οι αιτήσεις για αρωγή, ξεκίνησαν οι αυτοψίες σε κτίρια