Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Λύσεις εδώ και τώρα


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/2 η συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας με τους συναδέλφους που είναι σύνδεσμοι των συλλόγων διδασκόντων με το ΔΣ.

Παρευρέθηκαν συνάδελφοι από το 2ο ΓΕΛ, το 5ο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο, το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Σοφάδων, το Γυμνάσιο Μουζακίου,  και 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

Στη συζήτηση τέθηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις σχολικές τους μονάδες. Προβλήματα που έρχονται να προστεθούν στα «μεγάλα» θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος. Προβλήματα που αφορούν συγχωνεύσεις τμημάτων στη Γ Λυκείου, τις ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτωναλλά και διοικητικής-γραμματειακής υποστήριξης, τη μη οριστικοποίηση ωρολογίων προγραμμάτων(Φεβρουάριο μήνα), κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα.

Είναι μακρύς ο κατάλογος των ζητημάτων αυτών που καλούνται οι εκπαιδευτικοί καθημερινά να τα «φορτωθούν» και να τα «λύσουν». Πραγματικά οι συνάδελφοι πνίγονται κάθε μέρα σε ένα συνεχές πέλαγος «καθηκόντων» που διαρκώς αυξάνεται. Και σε όλα τα παραπάνω οι συνάδελφοι αναπληρωτές και πολύ περισσότερο οι «τριμηνίτες» να βιώνουν όχι μόνο καθεστώς ανασφάλειας αλλά και να τους μεταλλάσσουν σε παιδοφύλακες.

Προηγούμενο άρθρο Κύπελλο Ελλάδος: Οι παίκτες της Καρδίτσας κράτησαν ανάποδα το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας στο ματς με τον Παναθηναϊκό
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας