Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού


Οι συγκλονιστικές μαζικές κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα, μετά την προηγούμενη Παρασκευή, συνεχίστηκαν και την Τετάρτη 8/3, στην απεργία και στην πορεία που ακολούθησε. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, αγρότες έγιναν η φωνή των νεκρών, απαιτώντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, διεκδικώντας ζωή με δικαιώματα, στην υγεία, παιδεία, μεταφορές, στέγη, ρεύμα, νερό.

Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί ή να επισκιάσει τη δολοφονία των παιδιών μας. Η πολιτική που οδηγεί σε δολοφονίες είναι η ίδια που φροντίζει να αφήσει τα παιδιά εκτός σχολείου, που φροντίζει να «επιμορφώσει» τους καθηγητές τους (εμάς) για να τα αντιμετωπίζουν/με σαν «τακτοποιημένα φρικιά». Θέλει να μας «αξιολογήσει» για να απολέσουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για τα δικά τους μορφωτικά δικαιώματα, αλλά και για τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα. Γιατί μαζί πάνε αυτά. Έτσι, το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη πρέπει να μας πεισμώσει, για να συμμετέχουμε στη μεγάλη μάχη που έχει να δώσει ο κλάδος μας: τη μάχη ενάντια στην Αξιολόγηση.

Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά στον χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου. Αυτή την αναγκαιότητα για αγώνα την έχει αναδείξει η ίδια η ζωή μέσα στο σχολείο και η στάση της κυβέρνησης ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και στους εκπαιδευτικούς. Ο θρήνος μας για τους νεκρούς μας όχι μόνο δεν πτοεί την κυβέρνηση. Κάθε άλλο. Εκμεταλλεύεται και αυτό το γεγονός για να προωθήσει στα μουλωχτά την πολιτική της. Προωθεί την αξιολόγηση των νεοδιόριστων, επιδιώκοντας να βάλει τους επιθεωρητές/αξιολογητές στην τάξη.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα το άμεσα εκβιαζόμενο κομμάτι (νεοδιόριστους – αναπληρωτές) στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, την Πέμπτη 9/3 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο για να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα. Οι αποφάσεις θα μεταφερθούν στη Γενική Συνέλευση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας το Σάββατο 11/3 στην Αθήνα.

Το έγκλημα στα Τέμπη ούτε πρέπει να ξεχαστεί ούτε θα ξεχαστεί. Συνελεύσεις-Διαδηλώσεις-Απεργία. Το δίκιο μας κερδίζεται στους δρόμους!

 

Προηγούμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Μήνυμα για την Ημέρα της γυναίκας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη τριών τάξεων του ΓΕΛ Προαστίου στην Αερολέσχη Καρδίτσας