Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Μέρα πανελλαδική δράσης για τα ζητήματα των αναπληρωτών


Οι τελευταίες εξελίξεις με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και θέρμανσης, στην αύξηση της τιμής της βενζίνης κλπ δυσχεραίνουν περισσότερο την ζωή των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των συναδέλφων αναπληρωτών/τριων, που έχουν χαμηλότερους μισθούς και επί χρόνια ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, μακριά από τις οικογένειες και τα σπίτια τους. Με 900 ευρώ καλούνται να πληρώσουν διπλάσια ΔΕΗ, ενοίκιο σχεδόν όσο ο μισός μισθός, πανάκριβη βενζίνη κλπ. Μένει πολύς ΜΗΝΑΣ στο τέλος του μισθού.

Το κύμα ακρίβειας δεν είναι ένα «φυσικό φαινόμενο» που είναι ίδιο για όλους. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Την ίδια στιγμή περικόπτουν κάθε δαπάνη για υγεία, παιδεία και όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε εργαζόμενος πρέπει να διεκδικεί να μπορει να ζει απο τη δουλεια του!

Το ίδιο ισχύει και για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η εναντίωση στις ελαστικές σχέσεις εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για το σωματείο. Αναπληρωτές και μόνιμοι πρέπει, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων μας, να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η Παρασκευή 18 Μαρτίου είναι μέρα πανελλαδική δράσης των σωματείων για τα ζητήματα των αναπληρωτών/τριών. Η ΟΛΜΕκαι οι τοπικές ΕΛΜΕ διοργανώνουν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία στις 1.30μμ και στη συνέχεια σε διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Καρδίτσας.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικούς  μόνιμους διορισμούς
  • Να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των αναπληρωτών/τριών
  • Να δοθεί άμεση λύση στο κόστος της μετακίνησης με επίδομα και δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο κατοικίας.
  • Να αυξηθούν οι μισθοί όλων των εκπαιδευτικών
  • Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων-αναπληρωτών/τριών
Προηγούμενο άρθρο Τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας