Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για ζωή με δικαιώματα


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Καταγγέλλουμε το ψέμα που διακινούν διάφορα ΜΜΕ ότι η Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16/3 κρίθηκε παράνομη. Η αλήθεια είναι ότι παράνομη κρίθηκε η απεργία/αποχή στο δημόσιο από τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπάλληλων. Με αυτή την προβοκατόρικη στάση επιχειρείται να δημιουργηθεί σύγχυση στους δημοσίους υπαλλήλους για να μην απεργήσουν. Αυτό πρέπει να μας πεισμώσει και να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία. Από την άλλη, ξανά η κυβέρνηση με τις αποφάσεις των δικαστηρίων επιχειρεί να καταστείλει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Απάντηση θα πάρουν ενότητα και αγώνα.

Οι συγκλονιστικές μαζικές κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα και σε όλη τη χώρα που έγιναν τις προηγούμενες μέρες ανέδειξαν τη δίκαιη λαϊκή οργή για τη διάλυση των σιδηροδρομικών μεταφορών, την κρατική αδιαφορία, τις ιδιωτικοποιήσεις όλη την πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, που οδήγησαν στο έγκλημα.

Είδαμε ολοκάθαρα, μπροστά στα μάτια μας, πως το κεφάλαιο δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές για την κερδοφορία του. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

Η οργή της νεολαίας και όλου του λαού πρέπει να συνεχιστεί, να γίνει μαζικός αγώνας ενάντια στο έγκλημα και στην πολιτική που το προκάλεσε! Στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μάρτη, οι δρόμοι όλης της χώρας πρέπει να γεμίσουν ξανά με διαδηλωτές! Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Καρδίτσα, με την συγκέντρωση στις 12μ στην κεντρική πλατεία. Η ΑΠΕΡΓΙΑ αφορά όλο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπαιδευτικοί της Καρδίτσας πρέπει να είναι παρόντες.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί:

  • για ν’ αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες
  • για φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες
  • για μαζικές προσλήψεις προσωπικού στις συγκοινωνίες
  • για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής
  • για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του συστήματος
  • για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΕΓΗ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Τα εγκλήματα του συστήματος ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ θα τα σταματήσουν

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΚ: Συνέχεια στον ΠΑΟΚ και προσήλωση στο μεγάλο στόχο!
Επόμενο άρθρο Εντείνεται η πολιτική δραστηριότητα της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ