Ειδήσεις
Tags |

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Όλοι στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18/10 στο Εργατικό Κέντρο


Κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνουμε ότι οι συνθήκες ζωής, δουλειάς και σπουδών γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Η πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας, συντρίβει ότι έχει απομείνει από την συνεχή λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια.  Οι ανατιμήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά προϊόντα διατροφής και κοινωνικά αγαθά λεηλατούν το εισόδημά μας, τα οποία μαζί με τους καθηλωμένους πάνω από 10 χρόνια μισθούς πείνας, μας οδηγούν σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Την ίδια στιγμή περικόπτουν κάθε δαπάνη για υγεία, παιδεία και όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Αντίστοιχες εξελίξεις συμβαίνουν και στο χώρο της εκπαίδευσης. Εξελίξεις που συμπυκνώνονται στην ύψωση φραγμών στις σπουδές των μαθητών, την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη βύθιση δικαιωμάτων στο δημόσιο σχολείο. Μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές, εκπαιδευτικοί όμιλοι φέρνουν διασπορά νέων παραλλαγών της αξιολόγησης. Κόφτες τμημάτων, στρίμωγμα μαθητών. Εκπαιδευτικοί «λάστιχο» να τρέχουν σε 3 έως και 5 σχολεία, σπάσιμο λειτουργικών κενών, προβληματικές τοποθετήσεις. μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Τράπεζες θυμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις PISA σε όλα τα σχολεία. Απειλές και διασπορά φόβου από το υπουργείο.

Είναι ανάγκη και υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και των μαθητών μας στο δημόσιο σχολείο.

Πρέπει να πάρουμε και μείς τα δικά μας μέτρα κόντρα στην αδράνεια και την υποταγή. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα αγωνιστικά βήματα του κλάδου μας.

Να είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τρίτη 18/10 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και οι προβληματισμοί των συναδέλφων θα «μεταφερθούν» στη Συνέλευση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας το Σάββατο 22/10 στην Αθήνα.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλης της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Γη γένους θηλυκό (15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια μέρα της αγρότισσας) - Της Λίας Ρογγανάκη