Ειδήσεις

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Συνεχίζουμε τον αγώνα ια να ανατρέψουμε την αξιολόγηση


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.

Το μάθημα σήμερα ήταν αγώνας για την υπεράσπιση:

  • της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
  • των εργασιακών δικαιωμάτων μας
  • των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας

Ήταν μάθημα αντίστασης ενάντια στην αξιολόγηση, τον καθημερινό επιθεωρητισμό, της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που έχει στόχο να ερημώσει το δημόσιο σχολείο, να διασπείρει τον φόβο, να επιβάλει την πειθάρχηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Ήταν μάθημα αξιοπρέπειας και σθεναρής απάντησης στην προκλητική τιμωρία των νεοδιόριστων συναδέλφων που δεν μονιμοποιούνται.

«Αυτή η Απεργία ήταν η αρχή η μάχη δεν τελείωσε θα συνεχιστεί». Αυτό ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στην πορεία και το ΔΣ της ΕΛΜΕ δεσμεύεται να το κάνει πράξη.

Από αύριο θα ξεκινήσει ενημέρωση σε όλα τα σχολεία για την Απεργία – Αποχή από την ατομική αξιολόγηση, καθώς και για τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι σ’ αυτήν. Ταυτόχρονα η ΟΛΜΕ, ανά διήμερο, κηρύσσει στάσεις εργασίας. Επιπρόσθετα η ΕΛΜΕ, το σωματείο μας, θα έλθει σε επαφή με άλλους φορείς εργαζομένων και κυρίως με τους γονείς, για να οργανωθεί συλλαλητήριο για την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, σε νέα Γενική Συνέλευση θα συζητήσουμε και θα συναποφασίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αστυνομικός της ομάδας Ζήτα σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας στην Καρδίτσα