Ειδήσεις

ELVIAL: Το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ πλαισιώνεται από τα προηγμένα συστήματα και τις εξατομικευμένες λύσεις της ελληνικής εταιρείας με τη μεγάλη διεθνή παρουσία


MINION, DIMAND, 04DEC2023

Άλλο ένα έργο μοναδικής αισθητικής και ιστορικότητας ντύνεται με συστήματα αλουμινίου ELVIAL.  To τοπόσημο, το άλλοτε θρυλικό εμπορικό κατάστημα της Αθήνας, το ιστορικό MINION, που έχει συνδεθεί και ταυτιστεί στις μνήμες των Αθηναίων με την ακμή του ιστορικού κέντρου της πόλης, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του την άνοιξη του 2024.

Το εμβληματικό ακίνητο πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων, το οποίο θα διαθέτει χώρους εστίασης, εμπορικά καταστήματα, γραφεία και κατοικίες, δίνοντας νέα ζωή στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από την Ομόνοια είναι το πρώτο εμβληματικό κτίριο που έχει γίνει και σηματοδοτεί την απαρχή πολλών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς.

Το ΜΙΝΙΟΝ φόρεσε τα συστήματα αλουμινίου ELVIAL και συγκεκριμένα:

Το υαλοπέτασμα ELVIAL FS50.  Η μεγάλης κλίμακας επιφάνεια των προσόψεων του ΜΙΝΙΟΝ αποτέλεσε μια κατασκευαστική και αισθητική πρόκληση.  Η χρήση των υαλοπετασμάτων FS50 αποτέλεσε την απόλυτη επιλογή.  Αυτή η ευέλικτη λύση υποστηρίζει άψογα το προηγμένο αρχιτεκτονικό design και τις απαιτήσεις της μηχανικής.  Ασφαλίζει τον χώρο απέναντι στα στοιχεία της φύσης – και όχι μόνο – ενώ παράλληλα επιτρέπει στο φως να λειτουργήσει προς όφελος του interior design.

To ανοιγόμενο σύστημα ESSENCE W67BS HI2 αποτέλεσε ένα μοναδικό δείγμα της δημιουργικότητας της ELVIAL.  Συνδυάζει το minimal design με τις κορυφαίες τεχνολογίες και προσφέρει ασυναγώνιστη ποιότητα, εγγυημένη ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και αισθητική αρμονία στο εμβληματικό έργο.

Το «νέο ΜΙΝΙΟΝ» αναπτύσσεται από την DIMAND S.A της οποίας η ομάδα φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα μοντέρνο, πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο γραφειακών και εμπορικών χώρων που θα ανταποκρίνεται στους περιβαλλοντικούς στόχους και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.  Επίσης, η εταιρεία KOMEAL ανέλαβε την κατασκευή των κουφωμάτων αλουμινίου ELVIAL.

Το αναγεννημένο, βιοκλιματικό κτήριο, φωταγωγήθηκε με τρία χρώματα (πορτοκαλί, που ήταν το σήμα κατατεθέν του Μινιόν, πράσινο της ελιάς και λευκό) λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση του έργου και ανέδειξε τη νέα αρχιτεκτονική των όψεων και τη δημιουργία ενός νυχτερινού τοπόσημου στο κέντρο της Αθήνας αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της νέας εικόνα της, με περιβαλλοντική υπευθυνότητα για την ενεργειακή κατανάλωση και τη φωτορύπανση.

Για να στεφθεί με επιτυχία ένα τόσο μεγάλο project όπως το ΜΙΝΙΟΝ είναι απαραίτητη η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Oι συντελεστές του έργου είναι:

Developer                                         DIMAND S.A.

Μελετητικό γραφείο/αρχιτέκτονες   MINOS DIGENIS ARQUITECTOS

Κατασκευαστής κουφωμάτων        KOMEAL, Παναγιώτης Θ. Κώτσος

Συστήματα αλουμινίου ELVIAL         ESSENCE W67BS HI2 & ELVIAL FS50

 

 

Η ELVIAL, διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία από έργα μεγάλης κλίμακας ήταν εξαρχής έτοιμη να προσφέρει τεχνογνωσία, δίνοντας λύσεις για την πορεία των εργασιών, διατηρώντας άριστη συνεργασία με όλους τους συντελεστές του έργου.

Προηγούμενο άρθρο Επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγροτών στον Ε65
Επόμενο άρθρο Είμαι άντρας; Ευθυμογράφημα Κώστα Βλάχου