Ειδήσεις

Ενάντια στο φασισμό η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών


Τα τελευταία γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με επιθέσεις απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους από ναζιστικές, φασιστικές συμμορίες αποδεικνύουν το ρόλο τους ως μακρύ χέρι του συστήματος για το τσάκισμα των κινητοποιήσεων της νεολαίας και του λαού.
Η ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων» που αναπαράγουν κυβερνητικά στελέχη, οι απαράδεκτοι συμψηφισμοί που επιχειρεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, είναι «βούτυρο στο ψωμί» των φασιστοειδών. Είναι αυτή που οπλίζει το δολοφονικό χέρι των φασιστικών ομάδων.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χ.Α, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος που πρωτοστατούν για την οργάνωση και ενίσχυση της λαϊκής πάλης. Αυτό το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους είναι που γεννά το φασισμό – ναζισμό.
Δε θα αφήσουμε τους ναζί να ξαναβγούν στο φως για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Καμία ανοχή σε όσους δίνουν άλλοθι στο αυγό του φιδιού! Κανένας φόβος απέναντι στο δηλητήριο των ναζιστικών συμμοριών. Απαντάμε μαζικά και οργανωμένα ώστε να απομονωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία και τις γειτονιές. Εμείς ως εκπαιδευτικοί έχουμε πρόσθετο χρέος να ξεριζώσουμε από το μυαλό και τη συνείδηση των μαθητών μας τις φασιστικές, ναζιστικές ιδέες.

Στις 7 Οκτώβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ.

H Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών συμμετείχε στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών επί του Aυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.
Επόμενο άρθρο Ιανός: Έως 3/12 η προθεσμία για τα δικαιολογητικά των πληγέντων