Ειδήσεις

Έναρξη εγγραφών στο Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας


Α. Προθεσμίες Εγγραφών Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι, που υπέβαλαν παράλληλομηχανογραφικό, ναπροσέλθουν απαραιτήτως από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 έως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, τις ώρες 12:00 μ. έως 05:00 μ.μ,στο Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας (Δ/νση: Βασιλείου Γρίβα, έναντι Πυροσβεστικής), για ναυποβάλουν Αίτηση Εγγραφής.

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Όσοιεπιτυχόντεςυποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θαθεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν. Οι κενές θέσεις που θαδημιουργηθούν, θα διατεθούν προς κάλυψη από τη διαδικασία αιτήσεωντου Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τοάρθρο 25 τουν.4763/2020 και τονΚανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ..

 

Β. Δικαιολογητικά

Κατά την προσέλευσή τους στο Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας, οιεπιτυχόντες υποψήφιοιοφείλουν να προσκομίσουν:

  1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
  2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου,Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας(ΑΕΙ, ΤΕΙ).
  3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ
  4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια).

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιεςυπηρεσίες (Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α’/26-3-2014).

Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων των ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθείαρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσωνιδιωτικών εγγράφωνφέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουνστη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιαςΔιεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας καιΘρησκευμάτων). Επίσης, γίνονταιυποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφααλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουνεπικυρωθείπρωτίστως από δικηγόρο.

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως,όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δενείναι δυνατό για σοβαρό καιτεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριοεργασίας), τα δικαιολογητικά τουυποψηφίου κατατίθενται με τηναπαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.

Το προσωπικό των ΔΙΕΚ θα προβεί σε έλεγχο ορθότητας τωνδηλωθέντων μορίων τουεπιτυχόντα, όπως φαίνονται στην αίτηση του,σε αντιπαραβολή με τα προσκομιζόμεναδικαιολογητικά και θακαταχωρίσει το αποτέλεσμα του διοικητικού ελέγχου κάθεενδιαφερόμενου στο ΠΣ ΠΗΓΑΣΟΣ με την ίδια χρονική προθεσμία μεβάση τις οδηγίεςστις Ανακοινώσεις του ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η εγγραφή του υποψηφίουταυτόχρονα σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση ΑΕΙ καισε Δημόσιο ΙΕΚ.

Β.ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2022-2023, από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 12:00 μ. μέχρι και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 03:00 μ.μ..

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής στον σύνδεσμο:https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουνστο Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας το νέο έτος κατάρτισης 2022-2023 είναι:

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΠΛΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ)
  2. ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
  3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
  4. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Γ. ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ.ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ..

Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχει το Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας την περίοδο 2022-2023 στο χειμερινό εξάμηνο είναι:

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΠΛΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ)
  2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ).

Οι νέες πειραματικές ειδικότητες λειτουργούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

  1. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
  2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  3. ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
  4. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
  5. ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
  6. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες θέσεις απασχόλησης.

Βασική προτεραιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.

Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική μεγέθυνση και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Πειραματικού Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας:https://iek-kardits.kar.sch.gr/, είτε με email: grammateia@iek-kardits.kar.sch.gr, είτε τηλεφωνικά: 24410-71990 τις ώρες 11:30 π.μ. – 06:30 μ.μ.

 

Προηγούμενο άρθρο Ντομάτα: Οι βροχοπτώσεις έφεραν ασθένειες στις υπαίθριες καλλιέργειες
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα - Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη