Ειδήσεις

Ενδιαφέρουσα ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο Κέδρου


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπ/κών του Δημοτικού σχολείου Κέδρου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 9/12/2022 στο χώρο του Δημ. Σχολείου ενημερωτική ομιλία με θέμα : «Ανιχνεύοντας μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες του παιδιού και πού απευθυνόμαστε».

Εισηγητές ήταν τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του παιδοψυχιατρικού τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας (Κ.Μ.Ψ.Υ.) Καρδίτσας, Σκουλλή Άννα (κοινωνική λειτουργός) ,Τσουκάλης Δημήτρης(ψυχολόγος)  και Χρηστιάς Κωνσταντίνος (ειδικός παιδαγωγός).

Η δράση είχε σκοπό την πρόληψη ,ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γονέων παιδιών σχολικής ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα στόχευε στην ενημέρωση και την ενδυνάμωση των γονέων σε βασικά ζητήματα που αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη, στη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και στην ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου. Στο τέλος της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση.

Βασικός σκοπός όλων μας είναι το σχολείο να αποτελέσει έναν ζωντανό οργανισμό μάθησης,μια δημιουργική κοινότητα μαθητών,γονέων,εκπαιδευτικών με τη συνδρομή των τοπικών φορέων και της ευρύτερης κοινωνίας.

 

Προηγούμενο άρθρο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας: Η φύση μας καλεί
Επόμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου