Ειδήσεις

Ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε θέματα φυσικών καταστροφών και κλιματικής αλλαγής


Στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και με αφορμή τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στον χώρο του σχολείου μας, επιμορφωτική δράση σε θέματα φυσικών καταστροφών και κλιματικής αλλαγής από τον προϊστάμενο του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου, κ. Αντώνιο Ντάνη.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ασφάλειας φυσικών καταστροφών στο χώρο του σχολείου και η απόκτηση γνώσεων, ώστε να ενισχυθεί η ετοιμότητά τους.

Ο κ. Ντάνης μας ενημέρωσε πως το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου μελέτησε το θέμα των έντονων πλημμυρικών φαινομένων εξετάζοντας: τις αιτίες που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα, τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει η πολιτεία, τις διεθνείς συμβάσεις και τη σχέση με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, συστήνοντας ομάδα με την ονομασία «Δευκαλίωνας: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες». Το εκπαιδευτικό υλικό σχεδιάστηκε και συγγράφηκε από τα ίδια τα μέλη της ομάδας με την επιστημονική επιμέλεια μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας της Ελλάδας.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ουρανία Μαγγίνα και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν τον κ. Ντάνη που αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Την δράση διοργάνωσαν οι καθηγήτριες του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος:
κ. Μαρία Θάνου ΠΕ88.01 και κ. Σουλτάνα Κάλφα ΠΕ88.01.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για το εργατικό κίνημα
Επόμενο άρθρο Μία δυναμική και εξωστρεφής συνεργασία ξεκινά για τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα και Coswig Γερμανίας